Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • Australie-info

Met de camper reizen in Australië | Cheap Campers

Met de camper reizen in Australië

Australië heeft voor iedereen iets. Voor de sportliefhebber, de avonturier, de stapper, de spirituele ontdekkingsreiziger en zij die willen genieten van de veelvuldig aanwezige ongerepte natuur.

Meestal arriveert u in één van de grote steden aan de oostkust. Dit deel van Australië is het dichtst bevolkt hoewel dit een relatief begrip is: het continent Australië is 180 namelijk keer groter dan Nederland maar er wonen slechts 19 miljoen mensen. Het gebied is ook rijk aan Nationale Parken (gebieden die tot beschermd natuurreservaat zijn uitgeroepen), interessante steden en veel recreatiemogelijkheden.

 

New South Wales


Belangrijkste stad in New South Wales is natuurlijk Sydney, de beroemdste stad van Australië. Sydney is een van de meest iconische steden ter wereld en is prachtig gelegen in een baai met verbinding tot de open oceaan. Er zijn dan ook de bekende stranden, zoals Bondi en Manly in de nabijheid van de stad. Het gezicht van het wereldberoemde Opera House en de Harbour Bridge blijven een trekpleister voor alle wereldreizigers. In het binnenland lokken de Blue Mountains met prachtige natuur en Koala’s. De staat Victoria is zeer gevarieerd qua landschappen, bevolkingsdichtheid en ook het klimaat is zeer divers. Zo kan de temperatuur op een warme zomerse dag in Melbourne oplopen tot zo'n 40 graden terwijl in het nabijgelegen Kosciuszco Nationale Park in de Australische winter zelfs kan worden geskied. De kustroute langs de twaalf apostelen is zeer geliefd bij de Australische bevolking en de bezoekers.  

 

Oostkust


Queensland is één van de meest bezochte Australische staten vanwege de veelzijdigheid. Het Grote Barriere Rif, het tropische regenwoud, leuke steden, prachtige landschappen en veel sportmogelijkheden maken Queensland een zeer geliefde staat voor bezoekers en inwoners. De route van Brisbane naar Cairns is dan ook zeer populair. Hier liggen de attracties en de bezienswaardigheden voor Australië relatief dicht bij elkaar. De zon schijnt er bijna altijd maar in de regentijd kan het ten noorden van de Steenbokskeerkring in de zomermaanden flink nat worden. 


Darwin in het Northern Territory wordt als bestemming steeds populairder met in de buurt het beroemde Kakadu National Park. De gehele strook van het noordoosten over de “Top End” naar het westen tot en met de Kimberley's heeft enorm grote, ongerepte gebieden waar praktisch geen mensen wonen. Afgezien van Highway "1" kan men in het afgelegen Kimberley-gebied alleen met een 4WD-voertuig reizen.

 

West Australië


Western Australia is door het internationale toerisme nog relatief onontdekt gebleven maar dat is snel aan het veranderen. Alhoewel de verschillende attracties verder van elkaar verwijderd liggen heeft juist de leegte een enorme aantrekkingskracht. Het rif van Ningaloo en Monkey Mia met de dolfijnen zijn belangrijke trekpleisters. Perth is een prettige moderne en relaxte stad die zich kan scharen onder de meest geïsoleerde miljoenensteden. Singapore ligt dichterbij dan Sydney. Ten zuiden van Perth ligt  Margaret River met z’n wijngaarden en de prachtige zuidkust rond Albany – zeker een bezoekje waard!

Het centrum van Australië is feitelijk één grote woestijn. De gedachte echter aan een grote zandbak is onjuist. Alice Springs en de beroemde rotsformaties in de omgeving, zoals het icoon van Australië, Uluru of Ayers Rock, de Olgas en de Kings Canyon geven een fantastische beeld van de verscheidenheid van natuur die de woestijn rijk is.


De in Zuid-Australië gelegen festivalstad Adelaide ligt feitelijk op de grens van die woestijn. Buiten de stad ligt een van de beroemdste wijnbouwgebieden: de Barossa Vallei, waar de heerlijke wijnen vandaan komen en ten zuiden van de stad is het prachtige Kangaroo Island.

 

Tasmanië


Tasmanië is het meest afgelegen gebied van Australië. Voor natuurliefhebbers is dit eiland een paradijs, een derde van het eiland is namelijk natuurgebied! De landschappen en de vegetatie zijn prachtig. Veel wandelpaden, bijzondere dieren en endemische planten maken Tasmanië tot een fantastische bestemming, die gelukkig nog relatief weinig bezocht wordt.

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020-2050986

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden