Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • Nieuw-Zeeland-info

Met de camper reizen in Nieuw-Zeeland | Cheap Campers

Met de camper reizen in Nieuw-Zeeland

Met de camper door Nieuw-Zeeland reizen geeft een gevoel van vrijheid! Het zelf bepalen van een route, uitstappen waar je wilt en hoelang je dat wilt. Aan het einde van de dag hoeft niet te worden gezocht naar een hotel en de koffers hoeven niet telkens in- en uitgepakt te worden. 

Overnachten kan op de mooiste plekjes, er zijn campings voor elke smaak en op vele locaties: bijvoorbeeld aan een prachtig strand of in één van de vele Nationale Parken die Nieuw-Zeeland rijk is. Iedere avond slaapt u in hetzelfde bed en te allen tijde kunt u zelf eten klaarmaken en picknicken waar u maar wilt. Het eigen vakantiehuis op wielen  geeft u een fantastisch gevoel van vrijheid en gemak.

 

Nieuw-Zeeland is een prachtig land, er is uitbundig natuurschoon en de twee eilanden zijn zeer gevarieerd qua landschappen. Het is in vergelijking met andere “camper reis-landen” relatief overzichtelijk en u hoeft niet veel kilometers te maken om weer bij een andere mooie of nog mooiere plek te zijn. Omdat het land zo lang is en daarom over meerdere klimaatzones uitstrekt, zult u zeer uiteenlopende landschappen en vegetatiezones bezoeken. Van het subtropische noorden tot aan de zuidelijke Alpen op het zuidereiland – even prachtig!    

Nieuw Zeeland is een veilig land en zeer aangenaam te bereizen. De campers worden in Nieuw Zeeland bijna altijd van Auckland naar Christchurch of van Christchurch naar Auckland gehuurd. Op deze manier ziet u het Noordereiland en het Zuidereiland en hoeft niet twee keer op de ferry tussen de twee eilanden. Er wordt daarvoor wel een eenwegtoeslag gevraagd maar het bespaart kosten voor de tweede overtocht, brandstof en tijd om weer naar de stad van vertrek te rijden.

 

Noordereiland

 

Auckland is de grootste stad van het land de belangrijkste knooppunt voor het luchtverkeer. Hier zijn alle camperverhuurders gevestigd en de meeste camperhuren beginnen of eindigen in Auckland. Er zijn een paar bezienswaardigheden in de “City of Sails” die u zeker niet mag missen: de waterfront, de vulkanische berg Mount Eden, de levendige High Street, de wijken Parnell, Ponsonby en Newmarket. 
In de Bay of Islands in het subtropische noorden vindt u prachtige stranden, mooie varens en andere endemische vegetatie. U kunt hier kajakken, zwemmen of een boottocht maken. Cultureel gezien is dit gebied zeer belangrijk voor Nieuw Zeeland, het Waitangi Treaty House wordt als de wieg van het land gezien. Bij Rotorua kunt u de geothermische activiteiten van zeer dichtbij beleven. Hier spuiten geisers uit de grond, kokende modderbronnen en zwavelhoudende dampen maken dit een zeer interessant gebied. In het midden van het Noordereiland zijn vulkanen. Een bezoek aan het Tongariro National Park laat de spectaculaire wereld van deze soms slapende en soms actieve reuzen zien. De hoofdstad Wellington is ook vertrekpunt van de ferry naar het zuidereiland. In de hoofdreistijd wordt zeer aan bevolen vooraf een reservering voor de overtocht op de ferry te  maken. Wellington is een levendige stad met veel restaurants en een prachtig museum over Nieuw Zeeland.

 

Zuidereiland

 

In het noorden van het Zuidereiland is het Abel Tasman National Park, waar u wandeltochten op prachtige paden door het oerbos kunt maken. Liever per boot? Met de kajak kan deze kuststrook uitstekend worden verkent. Verder naar het zuiden reist u langs de ruige westkust, later bereikt u de Fox Glacier en de Franz Josef Glacier in de Southern Alps. In het “adventure capital” Queenstown kan iedereen die van sport en avontuur houdt zijn hart ophalen. Er is van alles te doen en te beleven. Te Anau is de toegangspoort tot het Fjordland National Park, een gebied dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De bekendste fjorden zijn de Milford Sound en de Doubtful Sound. In deze omgeving zijn veel wandeltracks vinden. De schotse stad Dunedin helemaal in het zuiden met de historische gebouwen is zeker een bezoek waard! Aan de oostkust van het zuidereiland kunt u bij Kaikoura dolfijnen en walvissen zien en bij de Otago Peninsula de geeloogpinguïns. Christchurch in de provincie Canterbury gelegen, is de grootste stad op het Zuidereiland. Hier landen de internationale vluchten en zijn alle camperverhuurders vertegenwoordigd. Een camperreis kunt u of in Auckland op het Noordereiland of in Christchurch op het Zuidereiland beginnen of eindigen.

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden