Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.

Ontdek Canterbury in Nieuw-Zeeland | Cheap Campers

Canterbury

De grootste regio van Nieuw-Zeeland is Canterbury en omvat de grote stad Christchurch. Deze bruisende stad vol trendy bars en culinaire hoogstandjes is een echte aanrader. 

De stad wordt begrensd door de Conway River in het noorden en de Southern Alps in het westen. In het zuiden stroomt de Waitaki River waar u prachtig kunt wandelen. Het zuidelijke deel van Canterbury, de agrarische Canterbury Plains, wordt in veel opzichten gezien als een zelfstandige regio met als leuke bezienswaardigheid het havenstadje Timaru waar u in het South Canterbury Museum de gehele geschiedenis van het stadje kunt ontdekken.

 

 

Highlights van Canterbury

 

Christchurch

Christchurch is, met ruim 330.000 inwoners, de grootste stad op het Zuidereiland en ligt in de provincie Canterbury. De stad ademt een echt Engelse sfeer uit, mede door de Victoriaanse en neogotische bouwstijl en wordt dan ook wel de meest Engelse stad buiten Engeland genoemd. Een andere benaming die Christchurch heeft is 'tuinstad van Nieuw-Zeeland’, door de vele parken en de Botanic Gardens die deze stad rijk is.

Hoewel de stad een redelijk conservatief uiterlijk heeft, begint het de laatste jaren een modernere uitstraling te krijgen door invloeden van kunstenaarsgezelschappen. Ook worden er steeds meer festivals en evenementen georganiseerd. Door de aanwezigheid van de universiteit en studenten is het uitgaansleven hier goed ontwikkeld. Er zijn veel trendy bars en cafés gekomen, bijvoorbeeld op Cashel Street en High Street, die het uitgaansleven laten bruisen. Christchurch wordt ook steeds vaker geroemd om de diverse culinaire hoogstandjes en de goede restaurants rond Oxford Terrace.

 

Southern Alps

De Southern Alps is de van noord naar zuid lopende bergketen over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het gebergte omvat bergpieken tot boven de 3000 meter (zoals Mount Cook), gletsjers en bergmeren. Aan de westzijde van de Southern Alps strekt zich de ruige West Coast uit. Aan de oostzijde strekken zich de vlaktes van Canterbury uit en het heuvelland van Otago. In het zuiden lopen de Southern Alps uit in het heuvelland van Southland en Fiordland. In het noorden lopen de Southern Alps uit in de heuvels rond het wijngebied van Marlborough en in de natuurparken Abel Tasman National Park, Kahurangi National Park en Nelson Lakes National Park.

In de Southern Alps liggen plaatsen als Queenstown, Wanaka, Twizel, Lake Tekapo en Mount Hutt. U kunt de Southern Alps oversteken bij 3 passen, namelijk de Arthur's Pass, de Lewis Pass en de Haast Pass.

 

Timaru

Timaru ligt 165 kilometer ten zuiden van Christchurch en 200 kilometer ten noorden van Dunedin, op de route langs de oostkust. Het is één van de meest levendige havenstadjes van Nieuw-Zeeland en een prettige onderbreking van uw reis voor u weer verder rijdt. De naam Timaru komt van het Maori, Te Maru, dat 'veilige haven' of 'schuilplaats' betekent. Er staan een aantal mooie gebouwen zoals de Basiliek van het Heilige Hart (Sacred Heart Basilica) met zijn dubbele torens en grote koepel.

De Aigantighe (spreek uit: 'ekentaai') Garden en Art Gallery heeft een interessante collectie van Nieuw-Zeelandse en Britse schilders. Het hoogtepunt is het Caroline Bay Carnival. Dit feest begint op 26 december en duurt twee weken en zit vol met activiteiten en entertainment waaronder een groots vuurwerk van Oud op Nieuw.
 

Ashburton

Aan de oostkant van de Southern Alps ligt het plaatsje Ashburton en ligt op de Canterbury Plains. Het plaatsje is het centrum van de agrarische industrie op het zuider-eiland en straalt een gemoedelijke sfeer uit waar je heerlijk kunt wandelen.

 

Mount Hutt

Niet ver van Ashburton, in de bergen, ligt het Nieuw-Zeelanders populaire ski-oord Mount Hutt. Mount Hutt biedt skie liefhebbers de best onderhouden pisten maar in de zomer ook prachtige wandelpaden met indrukwekkende uitzichten voor andere natuurliefhebbers.

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden